Nuclear Consultancy

Nuclear Consultancy

Na een carriere van 33 jaar in leidinggevende jobs in de energie sector vond ik het tijd om iets anders te gaan doen. Rudi Saelens, senior consultant en eigenaar van Rudimental comm.v. heeft door zijn jarenlange ervaring  een ruime kennis en ervaring opgedaan dewelke hij graag ter beschikking stelt voor diegene die er baat kan bij hebben.

Een strategische en tactische raadgever kan een bijzondere aanwinst zijn bij het opstarten van uw projecten. In het bijzonder omtrent de ontmanteling van nucleaire installaties. 

Vindt hier alle informatie rond mijn persoon, mijn ervaringen, opleiding en kennis.

Mijn ervaring in de ontmanteling van nucleaire installaties is gebaseerd op 5 jaar projectleiding bij de voorbereiding van de ontmanteling van de centrale van Doel 1&2 in Belgie en een jaar projecten de groep ENGIE-ELECTRABEL. Tevens ben ik meer dan 20 jaar actief geweest in de conventionele energie productie, gas-biomassa en kolencentrales. 

De uitdaging van een ontmantelingsproject ligt vaak in de aanpak. Wanneer dergelijke ontmanteling-projecten aangepakt worden met een nucleaire aanpak ( zeer strenge veiligheidsmaatregelen en hoge administratieve werklast) dan zorgt dit zeer zeker in een overshoot dat zich jammerlijk vertaald in een grote overschrijding van het budget. Dit kan catastrofaal zijn wanneer er geen andere inkomsten meer zijn voor de eigenaar van de installatie.

Ik kan u begeleiding in het uitwerken van uw projecten i.v.m. ontmanteling van nucleaire installaties in het bijzonder:

  • uitwerken van een ontmanteling strategieen
  • wetgeving, regulatoir kader
  • identificatie van de risico's en uitwerken van een risk mitigation plan
  • identificatie van de nodige deelprojecten, competenties
  • opzetten van een project organisatie
  • uitwerken van de deelprojecten

Daarnaast heb ik een zeer uitgebreide ervaring met "veranderingsprojecten" of CHANGE projects. In feite is een dergelijk ontmantelingsproject een zeer grote verandering voor de werknemers en de eigenaars van de installaties. Een "change" aanpak is dus zeker noodzakelijk.

Nuclear Consultancy

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x